Ο Πρόεδρος

Ο Ανδρέας Καρασαρίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι Αττικής , όπου και φοίτησε στο 5ο Λύκειο Χαλανδρίου. Η πρώτη του επαφή με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν το 2003 ως πρωτοετής του τμήματος Κοινωνιολογίας, όπου και αποφοίτησε το 2008. Μετέπειτα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Κοινωνιολογίας (Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση) , ενώ πρόσφατα αποφοίτησε και από το Executive MBA με κατεύθυνση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο αντίστοιχο τμήμα της ακαδημαϊκής μονάδας της Χίου. 

Επαγγελματικά ασχολείται με τα μεσιτικά και τη διαφήμιση , ενώ συγχρόνως έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς ως προς τις πολιτικές τους καμπάνιες. Ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε διάφορους συλλόγους, όπως και σε πανελλαδική φοιτητική παράταξη και στην αντίστοιχη νεολαία στην οποία ήταν Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της από 2016-2019. Τέλος, ήταν Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλαντζάς» για 5 συνεχόμενα έτη (2004-2009). 

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. 

 


 

Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα ήθελα να σας χαιρετίσω και να σας καλωσορίσω σε αυτό το εγχείρημα , που αποτελούσε για δεκαετίες ένα «όνειρο» πολλών αποφοίτων. Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους περίπου 1400 απόφοιτους που συμμετείχαν στις αρχικές διαδικασίες του Συλλόγου, καθώς και το νέο ΔΣ που προέκυψε μετά τις εκλογές. 

Ο Σύλλογος θα αποτελέσει έναν δια βίου δίαυλο επικοινωνίας όλων των αποφοίτων με το ίδρυμά μας, αλλά και με τα νησιά στα οποία φοιτήσαμε. 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας των αποφοίτων και να βρούμε λύσεις σε κομβικά προβλήματα των τμημάτων μας. Συγχρόνως, οι απόφοιτοι αποτελούν και τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οπότε μπορούν να αποτελέσουν κομμάτια της αλυσίδας της «εξωστρέφειας» που έχει ανάγκη το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Ο σκοπός μας είναι να συνεργαστούμε με τους ήδη υπάρχοντες Συλλόγους σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους αποφοίτους, αλλά και να ενισχύσουμε τη διασύνδεση μεταξύ των αποφοίτων και του Ιδρύματος, καθώς επίσης και με την αγορά εργασίας.

Ο Σύλλογος μέσα από τη δική μας συμμετοχή, με τις προτάσεις και τις έρευνες που θα διεξαγάγουμε θα γίνει ένας από τους βασικότερους συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Όραμά μας είναι η εξέλιξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ισχυροποίηση των πτυχίων μας και η δημιουργία ενός δικτύου σε Παγκόσμιο επίπεδο το οποίο θα μας ενώνει με τις αρχές και την ιστορία του Ιδρύματος, που είχαμε την τύχη να φοιτήσουμε. 

Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε όλους τους απόφοιτους συνοδοιπόρους με την προοπτική να ενώσουμε τις γενιές, να ισχυροποιήσουμε τις φωνές και να «παντρέψουμε» το σήμερα με τις αναμνήσεις του χθες. Τα ισχυρά θεμέλια που θα δημιουργηθούν, θα οδηγήσουν σε ένα Σύλλογο Αποφοίτων πρότυπο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με σεβασμό και αγάπη στα ιδεώδη και την ιστορία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρυτανική Αρχή και ιδιαίτερα την Πρυτάνισσα κα Βιτσηλάκη Χρυσή, την Αντιπρυτάνισσα κα Θεοδωροπούλου Ελένη, όπως και τον καθηγητή Χρήστο Καλλονιάτη, οι οποίοι μαζί με αρκετούς άλλους απόφοιτους αλλά και διοικητικούς υπαλλήλους δημιούργησαν τα θεμέλια ώστε να μπορεί ο Σύλλογος να έχει τη σημερινή του μορφή. 

 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του ΣΑΠΑ
Καρασαρίνης Ανδρέας

Επιστροφή στα μέλη του Δ.Σ.