ΚΑΡΑΣΑΡΙΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Αγαπητοί απόφοιτοι,

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΑΠΑ, ενός συλλόγου που ενώνει τόσες γενεές αποφοίτων από το 1990 έως και σήμερα.

Οι στόχοι που οραματίζομαι για το Σύλλογο είναι:

  1. Συνεργασία με τους ήδη υπάρχοντες συλλόγους αποφοίτων, με στόχο να εντοπίσουμε τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους αποφοίτους και να καταθέσουμε προτάσεις και λύσεις, ώστε αυτά να αντιμετωπιστούν.
  2. Διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με την προοπτική το Πανεπιστήμιο να είναι δίπλα σε κάθε απόφοιτο στα μελλοντικά του βήματα.
  3. Δημιουργία μίας alumni κοινότητας, η οποία θα διοργανώνει συναντήσεις για να βραβεύει τους καλύτερους και να δίνει υποτροφίες σε όσους το χρειάζονται. Το βασικότερο, όμως, είναι να αναβιώνουμε τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα που είχαμε όλα τα χρόνια στα νησιά που ζούσαμε και μοιραστήκαμε.

Είχα την τιμή και τη χαρά όντας φοιτητής στη Λέσβο να έχω γυρίσει όλα τα νησιά στο προπτυχιακό , είτε μέσω των πολιτιστικών εβδομάδων , είτε μέσω του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Τα προβλήματα είναι αρκετά και γνωστά, επίσης.

Η λειτουργία, όμως, ενός πρότυπου Συλλόγου Αποφοίτων ενός Πανεπιστημίου με εγκαταστάσεις σε 6 νησιά και 18 τμήματα είναι ένα εγχείρημα που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο.
Μέσου αυτού του δικτύου, εκτός από την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, θα μπορέσουμε μέσω της επαγγελματικής μας εξέλιξης και εμπειρίας να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο, απαραίτητο θα έλεγε κανείς για τα επόμενα βήματα των φοιτητών.

Αυτός ο Σύλλογος οφείλει να λειτουργεί υβριδικά και μετά το πέρας των εκλογών , ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες και στις δράσεις διαδικτυακά όλοι οι απόφοιτοι από όλο τον κόσμο.

Σκοπός μου είναι να «παντρέψουμε» την πραγματικότητα του σήμερα με το συναίσθημα των αναμνήσεων που αποκτήσαμε τότε.

Ας μη ξεχνάμε και το γνωστό σε όλους μας ρητό που λέγαμε ως φοιτητές, «στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλαις δύο φορές, μία όταν πας και μία όταν φεύγεις»

 

Ενώνουμε τις φωνές-Ενώνουμε τις γενιές!

 

Κάνε click εδώ για να δεις το βιογραφικό μου

Επιστροφή στα μέλη του Δ.Σ.