ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Χολαργό Αττικής , όπου αποφοίτησα από το 1ο Αρσάκειο Λύκειο.  

Το 2015 πέρασα στο Πανεπιστήμιο Αιγαιου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ακριτική Χίο, εκεί όπου ξεκίνησε η αγάπη και σύνδεση με το πανεπιστήμιο μας. 

Αποφοίτησα το 2019  και συνέχισα τις σπουδές μου στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Εξειδίκευσης  MBA όπου εκκρεμεί η διπλωματική μου εργασία. Ταυτόχρονα το 2019 έκανα κατατακτήριες στο τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου μας. 

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκα τόσο στα κοινά του πανεπιστημίου μας μέσα από τον φοιτητικό σύλλογο όσο και σε πολιτικές οργανώσεις. 

Το 2019 κατάφερα να εκλεγώ στο 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου οπου εκπροσωπώ τους οικονομολόγους από τα νησιά της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου.   

Μέσα από αυτή την ενασχόληση μου με τα κοινά κατάφερα να πετύχω αρκετά πράγματα για το τμήμα μου και το πανεπιστήμιο μου. Διοργανώσαμε εθελοντικές εκδηλώσεις, ημερίδες αλλά και ημέρες καριέρας όπου κατάφεραν να συνδέσουν το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας. Βρίσκοντας τρόπους να κάνουμε το πτυχίο μας πιο ανταγωνιστικό, πιο σύγχρονο.

Σήμερα έχω την τιμή να συνεργάζομαι στον Διοικητή της υπηρεσίας ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήμουν Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Διοίκησης Επιχειρήσεων «Δ.Γληνός» για τρία έτη, ενώ η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2014. 

Το διάστημα 2019 σήμερα διετέλεσα Μέλος Κεντρικής Επιτροπής πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ελλάδα.  

Από το 2016 είμαι εθελοντής αιμοδότης όπου δημιούργησα και την τράπεζα αίματος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να ασχολούμαι με την ελεύθερη κατάδυση αλλά και άλλες εθελοντικές ομάδες. 

Υπόμνημα:

Πολλοί θα μπορούσαν να παρομοιάσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα με μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.  Στην πραγματικότητα όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό. 

Το Πανεπιστήμιο πέρα από την μόρφωση και τις πολύτιμες γνώσεις που προσφέρει στους φοιτητές του, αποτελεί επίσης, μεταβατικό στάδιο στην ζωή ενός ανθρώπου από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή. 

Προετοιμάζει τους φοιτητές για την πραγματική ζωή και τους προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να ορμίσουν στην αγορά εργασίας ως επαγγελματίες πλέον, αξιοποιώντας στο έπακρο όσες γνώσεις έχουν αποκομίσει με σκοπό να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν και να προχωρήσουν επαγγελματικά με ήθος και σεβασμό.

Όντας φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου με περηφάνια και ενθουσιασμό υπήρξα ενεργό μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου καθ’όλη τη διάρκεια της φοίτησης μου, αισθάνομαι μεγάλο χρέος απέναντι στο ίδιο το Πανεπιστήμιο, τους συμφοιτητές μου, τους αποφοίτους και τους μελλλοντικούς φοιτητές, να συνεχίσω με τον ιδιο ζήλο να συμβάλλω στην ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής αυτή κοινότητας. 

Με την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων, θα δοθεί η ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό κλίμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου μας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς μέσα από την ύπαρξη κοινής ταυτότητας. 

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτυχθούν έννοιες όπως η αλληλουποστήριξη και η συναδελφικότητα, οι οποίες τείνουν να εξαλειφθούν στην πραγματική κοινωνία μας. Έχοντας ως κοινό στόχο την επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη, την δια βίου μάθηση και την ανάγκη για συνεχή επαφή με την κοινότητα που μας προσέφερε όλα τα εργαλεία για να επυτήχουμε, ο Σύλλογος Αποφοίτων θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει και να καθοδηγήσει επαγγελματικά κάθε νέο απόφοιτο ώστε να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση του στην αγορά εργασίας.

Η Πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να σταθεί δίπλα στους απόφοιτους και οι απόφοιτοι δίπλα στην Πανεπιστημιακή κοίνοτητα. Τα οφέλη είναι αναρίθμητα και όπως προαναφέρθηκε, όντας μια μικρογραφία της κοινωνίας, η αλλαγή και η εξέλιξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για γερά θεμέλια μιας ισοροπημένης και αναπτυγμένης κοινωνίας στηριγμενη στην αλληλεγγύη και την ομαδικότητα.

Επιστροφή στα μέλη του Δ.Σ.