ΤΣΙΑΓΚΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ότι πιο όμορφο έχω ζήσει στην ζωή μου ήταν εκεί. Στο Αιγαίο!

Πριν δυο χρόνια λοιπόν, αποφασίσαμε με λίγους καλούς φίλους να δώσουμε ζωή σε ένα όνειρο ετών. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο alumni. Ένα σύγχρονο Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου μας για όλους εμάς. Για όλους εμάς που το Αιγαίο – αν και οι περισσότεροι δεν είμαστε από εκεί – αποτελεί το σπίτι μας.

Το δύσκολο ήταν η αρχή. Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, το «πώς;». Κι όμως! Σε συνεργασία με την ηγεσία του Πανεπιστημίου, καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον πιο σύγχρονο Σύλλογο Αποφοίτων για ελληνικό Πανεπιστήμιο. Απόφοιτοι από κάθε μέρος του πλανήτη, με διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, φέραμε στην ζωή την σύμπραξη χιλιάδων αποφοίτων, δημιουργώντας ένα φυσικό και συμβολικό χώρο για όλου μας.

Στόχος; Να είμαστε «όλοι μαζί»! Να δημιουργούμε μαζί! Να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μην μένει καμία και κανένας πίσω. Να μην μας επηρεάζει η απόσταση. Να μην «χαθούμε» από ότι αγαπήσαμε περισσότερο στην ζωή μας. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Να νοιαζόμαστε για τον (πρώην) συμφοιτητή μας, για τον φίλο και τη φίλη μας. Για όσες και όσους ήμασταν εκεί. Να έχουμε μια φωνή. Όλοι μαζί. Φοιτητές, απόφοιτοι, διοικητικοί, καθηγητές, πρυτανική αρχή, όλοι. Με μια κοινή ταμπέλα πάνω από το κεφάλι μας: Απόφοιτος/η του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Σε αυτό το ταξίδι αποφάσισα να βγω μπροστά! Από την πρώτη στιγμή! Πριν ακόμη δημιουργηθεί ο Σύλλογος συμμετείχα από την πρώτη ημέρα σε αυτό το «πώς;» θα δημιουργηθεί ο Σύλλογος. Με ένοιαζε. Μου άρεσε, το πονούσα! Και στην τελική ήταν μια αφορμή, μια ευκαιρία να ξαναμιλήσω με τόσους και τόσους. Και είχα τόση χαρά, να παρουσιάσω ένα νέο εγχείρημα, ένα εγχείρημα που τελικά άξιζε τον κόπο.

Η έρευνα, το ακαδημαϊκό προσωπικό, τα πτυχία, οι σπουδές, οι φοιτητές, οι εγκαταστάσεις, η μέριμνα, οι άνθρωποι, τα νησιά. Όλα – όλα αυτά και όλοι αυτοί που αποτελούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός ισχυρού πανεπιστημίου όπως του Αιγαίου, βρήκαν έναν νέο συμπαραστάτη. Έναν Σύλλογο Αποφοίτων που θα συνδέει το πριν και το μετά. Την πρώτη με τη τελευταία ημέρα. Το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας. Την διασύνδεση με την συνεργασία. Την επαγγελματική πορεία με την επικοινωνία. Την δυναμική των σπουδών μας με την εξωστρέφεια.

Μετά από δύο χρόνια ως Αντιπρόεδρος αυτού του Συλλόγου, μπορώ να πω με ειλικρίνεια ό,τι σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα. Κάναμε όμως πολλά. Βάλαμε τις βάσεις, αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη, την αναγνώριση, όχι μόνο όλων εκείνων που βρίσκονται στους κόλπους του Αιγαίου, αλλά και άλλων, εκτός αυτού. Και πιστέψτε με! Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι προστίθενται σε αυτή την οικογένεια. Και περιμένουμε κιάλλους. Τους περιμένουμε όλους. Τους χρειαζόμαστε όλους. Για να συνεχίσουμε ακόμη παραπέρα, ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μαζικά.

Οι δεύτερες εκλογές του Συλλόγου, ας είναι το έναυσμα για ακόμη περισσότερα πράγματα. Συνεχίζω λοιπόν να προσφέρω δυνάμεις και υπηρεσίες στο πιο …γλυκό κομμάτι της ζωής μου. Στο Πανεπιστήμιό μου.

Κώστας Τσιαγκλιώτης

Υποψήφιος για το ΔΣ του ΣΑΠΑ.

 

Ο Κώστας Τσιαγκλιώτης είναι Κοινωνιολόγος, απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές («Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση») του ίδιου τμήματος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στεφανοβίκειο Βόλου. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στο γραφείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Διατέλεσε σύμβουλος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού από το 2021 έως το 2023. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στο χώρο του τουρισμού και του εμπορίου.

Με την πολιτική άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά του χρόνια και την διετία 2019-2021 διατέλεσε Γραμματέας της μεγαλύτερης φοιτητικής οργάνωσης στην Ελλάδα.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο Κώστας Τσιαγκλιώτης έχει διατελέσει:

– Πρυτανικός Φοιτητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 (Πρύτανης Πάρις Τσάρτας).
– Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλαντζάς» από το 2009 έως 2011.
– Εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνιολογίας «Νίκος Πουλανζτάς» σε όλα τα όργανα διοίκησης (Σύγκλητος, Μέριμνα, Κοσμητεία) του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2007 μέχρι και το 2011.

https://www.instagram.com/kostas_tsiagkliotis
https://www.facebook.com/kostas.tsigis

Επιστροφή στα μέλη του Δ.Σ.