Συνάντηση του ΣΑΠΑ με την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνέχεια  της γνωριμίας με τους ήδη υφισταμένους Συλλόγους Αποφοίτων των τμημάτων, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας με την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδος, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το ΣΑΠΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Τσιαγκλιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Κομονταχάκης, ο ταμίας και αρμόδιος για την εξωστρέφεια Στρατηγέλλης Γεώργιος, ο αρμόδιος Οργανωτικού Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο αρμόδιος για τα επαγγελματικά δικαιώματα Κωνσταντίνος Τσούλος, η αρμόδια για τη σύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας Φλώρα Μαλασίδη και ο αρμόδιος για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και κλιματική αλλαγή Στέλιος Χειμαριώτης.

Την Ένωση Γεωγράφων Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάκης, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πάζιος, ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Παυλής, ο Αν. Γεν. Γραμματέα – υπεύθυνος εξωστρέφειας Δημήτριος Βούλγαρης και το μέλος – υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης Θεοδώρα Γιαχνάκη.

Ο ΣΑΠΑ ενημέρωσε για τους πυλώνες στους οποίους κινείται ήδη από την ημέρα της ίδρυσής του, αναλύοντας τις τρεις βασικές κατευθύνσεις , σχετικά με τα κομβικά ζητήματα των τμημάτων, τη σύνδεση των τμημάτων με την αγορά εργασίας ,καθώς και την κοινότητα allumni που δημιουργείται ήδη.

Η Ε.ΓΕΩ παρέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τους απόφοιτους Γεωγράφους πρωτίστως στον τομέα των επαγγελματικών δικαιωμάτων (ΓΕΩΤΕΕ) την αναβάθμιση του ρόλου της επιστήμης της Γεωγραφίας και των Γεωγράφων μέσω της Εκπαίδευσης, ζητήματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης (ΑΣΕΠ – ΕΦΚΑ). Παρουσίασε προτάσεις και σχεδιαζόμενες δράσεις για το επόμενο διάστημα και πρότεινε προς τον ΣΑΠΑ, στο πλαίσιο εμβάθυνσης της συνεργασίας μας, κοινές διεκδικήσεις και εκδηλώσεις.

Η χθεσινή συνάντηση αποτελεί μία συνεχή προσπάθεια από το ΣΑΠΑ για να μπορέσει να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες αλλά και τα βασικά προβλήματα των υφισταμένων Συλλόγων με την προοπτική να μπορέσει να έχει πληρέστερη εικόνα για τη σημερινή κατάσταση των συλλόγων.

Η συνάντηση είχε θετικό κλίμα , καθώς διήρκησε 2 ώρες με υπόσχεση να υπάρξει στενή σχέση ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, κοινές δράσεις και αντίστοιχες διεκδικήσεις.